FITBLOG
ARTIKEL
Artikel details
Categorie
Algemeen
Datum
2 november 2021
Leestijd
3 minuten

Deel dit artikel
Terug naar overzicht

De ervaring van Herman

In een voorgaande blog deelde Frédérique haar ervaringen over het volgen van Personal Training en bootcamp bij Fit to the Limit. Vandaag is Herman aan het woord. Herman is was onze allereerste klant en komt met steeds meer plezier naar de trainingen toe. Hij heeft er, onder begeleiding van Emiel (eigenaar en trainer van Fit to the Limit), hard aan gewerkt om een gezonde leefstijl te creëren voor zichzelf waarbij hij sporten leuk is gaan vinden en zelfs niet meer zonder kan.

Wat was het doel dat je wilde bereiken waarmee je naar Fit to the limit bent gekomen?
 “Ik ben om verschillende redenen bij Fit to the Limit terecht gekomen. Ik moest revalideren en herstellen na hartfalen. Ik trainde al wel bij een sportschool waar ik Emiel van Dam van ken, hij is ook een buurtgenoot. Dus ik werd zijn eerste klant”.

Het doel was meervoudig:
– Het opbouwen van conditie.
– Structuur aanbrengen.
– Afvallen.
– Het vertrouwen terugwinnen in mijn lichaam.

Hoe heeft Fit To The Limit je kunnen ondersteunen om dit doel te bereiken? 
Fit to the Limit heeft mij geholpen om me te ondersteunen bij een miljoen aspecten:
Kennis van het lijf en de spiergroepen.
– Gefaseerd afvallen en tegelijkertijd spierkracht ontwikkelen.
Houding in termen van lopen, fietsen en staan.
– Sporten leuk vinden (ik kan niet meer zonder).
– Leren balanceren tussen te veel doen en herstellen.
Discipline met betrekking tot het sporten en bewegen.
– Verschrikkelijke oefeningen stiekem toch leuk vinden (Zoals lunges, de military press,
en ik heb inmiddels ook een verslaving bankdrukken!)
Zelfvertrouwen

Als je een ding mocht noemen aan de trainingen, waar heb je dan het meest van geleerd?
“Als ik kijk naar de aspecten die ik als antwoord op de vorige vraag heb gegeven, zijn er nog twee belangrijke aanvullende dingen die ik heb geleerd en wil benoemen”.
– De eerste is vakmanschap. Emiel weet als trainer wat hij doet en adviseert, hij geeft en heeft aandacht, daagt uit om toch nog verder te gaan.
– De tweede is de rust in het uitleggen wat het doel van een oefening is, wat de effecten zijn en ook de meer wetenschappelijke onderbouwing, waarom doe je een oefening en wat betekent het.

Terugkijkend naar jezelf vóórdat je bij Fit to the Limit begon, wat is er dan het meest veranderd?
“Ik ben een ander mens geworden, zeker fysiek maar ook mentaal. Sterker in termen van fitheid en spierkracht en daaraan is mentale fitheid onlosmakelijk verbonden. Ik voel me beter, beweeg veel en makkelijk en voel me zelfverzekerder.”

Waarom zou je iemand anders aanraden om ditzelfde traject in te gaan?
“Personal training helpt echt om (sub)doelen te bereiken die je voor jezelf stelt. Als je overweegt om gestructureerd een boost te geven aan fysieke en mentale fitheid, beveel ik Fit to the Limit zeker aan. Zonder Emiel was het me niet gelukt om te staan waar ik nu sta. Bedankt hiervoor!”

Spreekt de ervaring van Herman jou aan en ben je benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Er staat weer een nieuw Back in Shape programma voor deur waarvoor we nog een aantal plekjes vrij hebben! Twijfel je nog? Neem dan gerust even contact met ons op.


Terug naar overzicht
Artikel details
Categorie
Algemeen
Datum
2 november 2021
Leestijd
3 minuten