FITBLOG
ARTIKEL
Artikel details
Categorie
Artikel
Datum
19 oktober 2022
Leestijd
5 minuten

Deel dit artikel
Terug naar overzicht

Ervaring Isolde

Iedere maand deelt een Fit to the Limit lid zijn of haar ervaring. In deze blog vertellen de leden niet alleen over hun ervaring met Fit to the Limit, maar ook over hun weg naar een gezonder leven. Vandaag deelt Isolde haar verhaal van hoe ze na de komst van haar kinderen het sporten weer heeft opgepakt.

Voordat Isolde kinderen had, hield ze al van sporten in de buitenlucht. Zo ging ze twee keer per jaar snowboarden. “Voordat ik kinderen kreeg was ik best fit, ik sportte bij een bootcamp club in Doorn. Na mijn eerste bevalling had ik snel zin om weer te beginnen en was ik weer snel fit maar ik hield het niet echt vol op de een of andere manier. Waar dat aan lag, weet ik niet. Ik kon de motivatie gewoon niet zo vinden denk ik.”

Een aantal jaar deed ze een beetje af en aan mee, maar niet echt fanatiek. Toen ze was bevallen van haar tweede kindje miste ze het sporten. Nog een poging bij de bootcamp in Doorn, maar ze hield het weer niet vol om te blijven gaan. “Niks ten nadele van die club, want die doen het ook heel goed en leuk. Maar ik hield het weer niet vol.”

“Een aantal maanden later heb ik mijn enkel gebroken en heb ik een hele tijd helemaal niks meer kunnen doen. Tot ik met een vriendin in Maarn mee ging doen met een training van Fit to the Limit. Ik had de auto van Fit to the Limit al wel eens zien rijden door Maarn en was ook wel benieuwd naar een andere club en het fijne hieraan was, dat het ook nog eens in mijn eigen dorp was!”. Ze heeft nooit gehouden van heel erg letten op wat ze eet, en daar ook geen behoefte aan, dus leek het haar verstandig om weer lekker te gaan sporten. Dit had ze ook wel gemist, vooral in de periode dat haar voet gebroken was. “Als je iets niet kunt, mis je het juist. Dus dat was ook wel mijn motivatie om goed te revalideren want wat viel me dat tegen zeg, lopen na een gebroken enkel!”

“Dus toen heb ik een proefmaand genomen bij Fit to the Limit en al gauw merkte ik dat ik het weer heel erg leuk vond. De groep was klein (zoals ik ook begonnen ben in Doorn) en dat vind ik erg prettig. Er is een fijne sfeer onder de mensen maar ook de trainer doet zijn best om je te leren kennen, te kijken wat je nodig hebt en daagt je uit om andere of moeilijkere dingen te doen. Nu ben ik echt weer ”verslaafd” geworden aan het sporten en ben ik weer (naar eigen zeggen) heel fanatiek! Het uitdagen van mezelf maar ook elkaar uitdagen tijdens een training. Er komt af en toe best wat competitief gedrag naar voren in de groep. Dat maakt, dat ik het heel leuk vind. Ik heb elke keer weer zin om te gaan! Behalve als het regent ;-)”

“Ik voel me erg op mijn gemak in de groep en we lachen ook veel met elkaar, dat is wat ik eigenlijk ook erg belangrijk vind bij het sporten. De balans tussen serieus en lol is hier perfect.”

We vroegen Isolde hoe Fit to the Limit haar heeft geholpen om haar doelen te bereiken. Haar doel was om weer net zo fit te worden als voor haar bevallingen. “Dat is gelukt en misschien ben ik nog wel fitter en dat is mede door Fit to the Limit. Je doet het natuurlijk zelf maar bij Fit to the Limit kom ik graag 3 keer in de week sporten!”

“Dit omdat ik het een leuke groep vind, laagdrempelig om in te stappen en uitdagend is voor iedereen. Je kan en mag echt op je eigen niveau trainen, wat maakt, dat je eigenlijk heel makkelijk je doelen kunt behalen! Fit to the Limit biedt verschillende lessen aan op alle dagen van de week en dat zorgt ervoor dat je elke dag van de week wel kan sporten. Ik heb hierin mijn ritme gevonden door (meestal) drie keer in de week te gaan sporten waardoor ik goed aan mijn doelen kan werken. Ook daagt Fit to the Limit je uit om alles uit jezelf te halen maar ook de groep mensen motiveert elkaar hierin ook.”

Waar Fit to the Limit het verschil maakt voor Isolde? “Het zijn kleine groepen, het is uitdagend, je haalt echt het beste uit jezelf, de trainingen zijn afwisselend en er zit vaak ook iets van een challenge in. Dat maakt het speels, leuk en uitdagend! Ook de jaarlijkse bbq was erg leuk met een wedstrijdelement erin. Mét leuke prijzen dus dat is ook voor herhaling vatbaar! ;-)”

Als laatst vroegen we haar of ze Fit to the Limit zou aanraden aan vrienden. “Ja, want het is ten eerste echt heerlijk om in de buitenlucht te trainen en ten tweede kan je echt op je eigen niveau instromen en je eigen doelen behalen! Veel mensen denken dat bootcamp veel te zwaar is om mee te beginnen maar je kan echt op je eigen niveau trainen.”

“Én, als je bijvoorbeeld geblesseerd bent geweest, zoals ik met mijn gebroken enkel, dan is het best spannend om weer zo intensief te sporten, maar ook daar helpt Fit to the Limit je bij! Je training wordt aangepast aan je blessure dus er is geen excuus meer om niet te komen sporten bij Fit to the Limit! Er is NO LIMIT bij Fit to the Limit! ;-)”

We zijn uiteraard super blij met deze mooie woorden van Isolde, en dat we haar hebben kunnen ondersteunen met de weg naar het sporten weer leuk gaan vinden! Er is inderdaad geen limit bij ons, iedereen is welkom en kan komen sporten! Heeft Isolde je ervan overtuigd dat dit ook jouw verhaal kan worden? Doe dan mee met een gratis proefles!


Terug naar overzicht
Artikel details
Categorie
Artikel
Datum
19 oktober 2022
Leestijd
5 minuten