FITBLOG
ARTIKEL
Ervaring Kim
Artikel details
Categorie
Artikel
Datum
22 maart 2023
Leestijd
3 minuten

Deel dit artikel
Terug naar overzicht

Ervaring Kim

Tot een aantal jaar geleden sportte Kim eigenlijk nooit. Ze dacht in het dagelijks leven met een kind al genoeg te bewegen, plus er was ook niet echt een sport die haar aansprak. De keren dat ze daadwerkelijk begon met sporten voelde ze zich oncomfortabel tussen de fitte mensen. Op een gegeven moment was de maat vol: ze was niet blij met zichzelf en liet veel dingen wegens haar overgewicht en de onzekerheid die daarbij komt kijken. Ze heeft de keuze gemaakt dat ze niet zo verder wilde, en zo begon haar reis naar een gezonder leven. Benieuwd naar haar ervaring? Lees snel verder!

“Ik ben begonnen met fietsen op een hometrainer thuis en later ging ik ook hardlopen. Daarvoor volgde ik een schema van 6 weken waarin je opbouwt naar 5 kilometer. Doordat ik mijn leefstijl aanpaste, viel ik ook af. Een sporthorloge en een app waarin je invult wat je eet, waren daarbij echt een eye opener. Zo bracht ik mijn gewicht met bijna 50 kg omlaag en kon ik 25 kilometer hardlopen.”

Toen kwam er een moment dat Kim dacht, “ik zou best nog wat gespierder willen zijn”. Ze had al veel gelezen over krachttraining en toen kwam ze de advertentie van het Back in Shape programma van Fit to the Limit tegen. “Omdat dit een vastgestelde periode is van een aantal weken met een vaste prijs, was ik nieuwsgierig wat mij dit zou brengen. Ik had nog nooit Personal Training gehad en het idee van een bootcamp waarbij je midden op straat allerlei oefeningen doet, vond ik ook best spannend. De Personal Training beviel mij supergoed en ik merkte al snel resultaat. Ik werd sterker en fitter en in de spiegel zag ik ook resultaat, al helemaal toen ik erbij begon te bootcampen.”

“De eerste bootcamp was best spannend maar de trainer stelde mij op mijn gemak en samen met de andere bootcampers was het een hele leuke les. Nadat het Back in Shape programma was afgelopen ben ik blijven bootcampen. Dit doe ik nu al een jaar, meestal 3 keer per week. Ik vind het erg fijn om na een dag werken even af te schakelen en buiten fysiek bezig te zijn. De lessen zijn gevarieerd en geschikt voor iedereen, fit of niet fit. De sfeer is gezellig en omdat de groepen niet zo groot zijn wordt er ook individueel naar je gekeken zodat je de oefeningen juist uitvoert en het risico op blessures daardoor laag blijft. Naast het bootcampen loop ik nog 2 keer per week hard. Dit doe ik samen met mijn hond en soms met een loopmaatje, in de bossen.”

Kim geeft aan dat dankzij het bootcampen haar core stabiliteit sterk is verbeterd. Ze merkt dat ze sterker is geworden en hierdoor zijn haar looptijden ook verbeterd. “Mijn algehele conditie is beter geworden, een boodschappentas tillen is ineens peanuts 😉. Mijn trainingen zijn nu mooi in balans. Voor mensen die nog twijfelen of bootcamp iets voor hen is zou ik zeggen, plan die proefles gewoon in! Het is echt heel leuk. Het enige nadeel is misschien dat het zo verslavend werkt dat je er straks geen genoeg meer van krijgt!”

Wij zijn super trots op Kim dat ze de keuze heeft gemaakt haar gezondheid voorop te stellen en zijn blij dat wij haar hebben kunnen ondersteunen in haar reis naar een fitter, sterker en gezonder leven! Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op! 

 


Terug naar overzicht
Artikel details
Categorie
Artikel
Datum
22 maart 2023
Leestijd
3 minuten