FITBLOG
ARTIKEL
Artikel details
Categorie
Artikel
Datum
18 januari 2023
Leestijd
4 minuten

Deel dit artikel
Terug naar overzicht

Ervaring Leo

Leo sport sinds de coronaperiode bij Fit to the Limit. En niet onregelmatig: wel drie keer per week fietst Leo 10 kilometer vanuit Zeist naar Maarn om te bootcampen. Niet alleen het sporten zelf, maar ook onze community zorgt ervoor dat hij iedere keer met veel plezier op de fietst stapt. Hoe hij bij ons terecht is gekomen en waarom hij zo graag naar Maarn komt voor de bootcamps? Dat lees je hier. 

“Ik heb jarenlang bij een sportschool gezeten. Dat begon ooit toen ik heel veel last van mijn rug kreeg en ik noodgedwongen moest stoppen met volleyballen en voetballen. Al die jaren in de sportschool hebben me vooral geholpen met het versterken van mijn spieren, goed op mijn bewegingen te letten en mijn conditie op te bouwen. Maar, ik merkte wel dat het ook wel saai was om iedere week twee of drie keer alleen naar een sportschool te gaan.”

Om deze reden is Leo begonnen met circuittraining in Bunnik, waar hij toen nog woonde. Hier sportten ze met een leuke club mensen iedere zaterdagochtend in een klein gymzaaltje onder begeleiding. Eerst met een TRX, daarna ook met andere materialen. “Naast de sportieve inspanning was er ook de gezelligheid van de groep die het leuk maakte om erheen te gaan.”

En toen kwam corona en de lockdown. “Inmiddels was ik naar Zeist verhuisd, en daar was buitensporten in groepsverband niet toegestaan. Dat betekende dus thuiswerken en ’s avonds op dezelfde zolderkamer oefeningen doen in mijn eentje. Dit werkte goed, maar het was ook wel saai. Via een vriendin hoorde ik dat buiten bootcampen in Maarn nog wel mocht onder voorwaarden. Toen ben ik een keer gaan kijken en was meteen verkocht. De combinatie van buiten sporten, veel variatie in oefeningen, heel goede trainers en de ontzettend leuke groep spraken me heel erg aan. Dit had tot gevolg dat ik nu al twee jaar lang drie keer in de week op de fiets stap, tien kilometer naar Maarn fiets, daar een uur intensief sport en daarna weer tien kilometer terugfiets naar huis. Iedere keer kom ik weer met een voldaan gevoel thuis omdat ik nieuwe energie heb opgebouwd.”

Leo vertelt dat hij geen specifieke doelen heeft gesteld. Hij wil voornamelijk een goede conditie en spierkracht opbouwen en het sporten volhouden. Met zijn ervaring weet hij inmiddels waar hij op moet letten als hij klachten krijgt, of dreigt te krijgen. Dit gebeurde afgelopen zomer met een peesontsteking in zijn voet doordat hij nét te fanatiek was gaan hardlopen. “In overleg met de trainers heb ik mijn programma aangepast, waardoor ik wel mee kan blijven trainen met de groep. Dan is het prettig dat de trainers mij in de gaten houden en me corrigeren als ik te fanatiek word”.

Wat Fit to the Limit zo leuk maakt volgens Leo? “Iedereen kan meedoen. Je kunt je eigen niveau kiezen, je kunt elkaar (een beetje) uitdagen, maar je doet vooral waar je je goed bij voelt. Of je nou beginner bent of een doorgewinterde sporter, het maakt niet uit. Het programma zit zo goed in elkaar, dat er voor iedereen voldoende uitdaging is. En last but not least: de sfeer in de groep is geweldig. Tweede Kerstdag geen training? Geen probleem, dan organiseren we zelf iets bij de Koeheuvels. En dan staan we daar ’s ochtends om negen uur met een man of tien zelf oefeningen te bedenken. En oh ja, in de Maarnse pubquiz zijn we ook met drie teams vertegenwoordigd!”

“Kortom: ik kan iedereen aanraden om eens te komen kijken. En waarschijnlijk raak je dan net zo verslaafd als ik.”

Ben jij ook benieuwd hoe het is om te bootcampen bij Fit to the Limit en de community te leren kennen? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles!


Terug naar overzicht
Artikel details
Categorie
Artikel
Datum
18 januari 2023
Leestijd
4 minuten