FITBLOG
ARTIKEL
Artikel details
Categorie
Algemeen
Datum
18 oktober 2021
Leestijd
2 minuten

Deel dit artikel
Terug naar overzicht

Geen blessures op wintersport dit jaar

Je hoort het geluid van de knisperende verse sneeuw onder je voeten terwijl de zonnestralen en frisse berglucht je gezicht ontmoeten. Je werpt een eerste blik op de vers geprepareerde pistes met daarachter het adembenemende uitzicht van de bergpartijen aan de andere kant van het dal. Je krijgt nog net geen kippenvel van het geklik dat komt van het passen van de skischoen in je ski. Bril op. Klaar om de hele dag deze pistes onveilig te maken!

Weet jij precies waar ik het over heb? Dan kan het zo zijn dat jij, net als wij, de komende winter op wintersport gaat. Helaas weten wij ook dat niet iedereen zijn wintersport meemaakt als hierboven beschreven. Het aantal gipsvluchten en wintersport helikopters zijn de gehele winter druk met het vervoeren van pechvogels die tijdens het skiën of snowboarden iets hebben gebroken of gescheurd. Heel soms een ongeluk dat je niet had kunnen voorkomen. Vaker een situatie waar je van tevoren wél iets aan had kunnen doen. Hoe? Lees snel verder.

Voorbereiding
Skiën is een onwijs technische sport. Het vergt spierkracht, uithoudingsvermogen van je spieren en balans. Tijdens het skiën komt er voornamelijk veel druk te staan op je knieën, waar ook de meeste ongelukken mee gebeuren. Eén hobbel of stuk ijs op de piste en dit kan zomaar zorgen voor een gescheurde knieband. Een goede lichamelijke voorbereiding kan dit soort ongelukken voorkomen. Door je spieren te trainen kan je lichaam dit soort situaties beter opvangen. De meeste blessures op de wintersport zijn te voorkomen door je lichaam te trainen voordat je op wintersport gaat!

SKIFIT
Bij Fit to the Limit willen we jou hier een handje bij gaan helpen. Daarom bieden wij de SKIFIT-trainingen aan. Bij deze SKIFIT-trainingen ga je 8 weken lang met onze professionele trainers aan de slag om jouw lichaam optimaal voor te bereiden voor de wintersport. We zullen in kleine groepjes op dinsdag en vrijdag avond aan de slag gaan met oefeningen die specifiek zijn gericht op het verbeteren van je ski- en snowboardprestaties. En had ik al gezegd dat je ski’s of snowboard er een gratis waxbeurt bij krijgen?

Ben jij bereid niet alleen je tas goed in te pakken, maar ook je lichaam optimaal voor te bereiden voor de wintersport? Meld je dan nu aan voor de trainingen!


Terug naar overzicht
Artikel details
Categorie
Algemeen
Datum
18 oktober 2021
Leestijd
2 minuten