FITBLOG
ARTIKEL
Artikel details
Categorie
Favorieten
Datum
21 december 2020
Leestijd
2 minuten

Deel dit artikel
Terug naar overzicht

Genieten tijdens kerst zonder aan te komen? Zo doe je dat!

De feestdagen komen er weer aan en ondanks dat ze er dit jaar anders uit gaan zien, zullen een lekker hapje en drankje bij de meesten niet ontbreken. De december maand is altijd een periode waarin een ‘’alles of niets’’ mentaliteit naar voren komt. Als we een aantal dagen ongezond eten, dan heeft het ook geen zin om te sporten, want we komen we toch al aan, wordt er vaak geroepen. En dan in januari proberen te diëten en iedere dag te sporten om de extra kilootjes weer kwijt te raken. Ho! Stop! Dit werkt niet. Zo moeten we niet denken.

Als je nu in een goed ritme zit met sporten, ben je die progressie niet kwijt als je een aantal dagen wat minder goed je best doet. Gezond leven is geen dieet of een snelle oplossing. Het is een ritme, een balans. Hoe gaan we dan deze maand doorkomen waar we én kunnen genieten van alle lekkernij, én niet heel januari een tandje harder moeten gaan lopen om het weer kwijt te raken? Zo dus:

 

  • Iets is meer dan niets! Vanavond 6 gangen op het menu met een flesje wijn? Heerlijk! Wellicht heb je overdag wel de tijd om eens een rondje te gaan wandelen. De koele winterlucht in te ademen en even in beweging te zijn. Zo blijf je toch in de flow en wordt de stap in januari kleiner om weer te beginnen

 

  • Wees niet te streng voor jezelf! Ga jezelf geen dingen verbieden. Dit werkt alleen maar averechts: je verzetten tegen het verlangen naar dat overheerlijke dessert en eindigen met drie hiervan naar binnen schrokken en je daarna schuldig voelen. NEE! Je mag echt wel dat dessert eten. Neem geen scheppen, maar wellicht wat kleinere hapjes. Zo geniet je er extra van en heb je minder snel behoefte aan meer.

 

  • Lekker is niet altijd ongezond! Jouw lichaam maakt geen onderscheid in de afkomst van jouw calorieën. Het gaat alleen om de hoeveelheid. Als je geen kilo’s wilt aankomen tijdens de feestdagen, maak dan een bewuste afweging. Wil je graag helemaal losgaan tijdens het diner vanavond? Neem dan een kleinere portie met de lunch. Zo blijven we in balans.

 

Wij van Fit To The Limit wensen je een hele fijne kerst toe! Tot snel!


Terug naar overzicht
Artikel details
Categorie
Favorieten
Datum
21 december 2020
Leestijd
2 minuten