FITBLOG
ARTIKEL
Artikel details
Categorie
Algemeen
Datum
9 augustus 2021
Leestijd
3 minuten

Deel dit artikel
Terug naar overzicht

Hoe investeer jij in je immuunsysteem

Afgelopen jaar stond in het teken van het coronavirus dat zich in vlot tempo heeft verspreid over de wereld. Gezondheid werd gesprek van de dag en kwam onder druk te staan. Het ene na het andere corona gerucht werd de wereld in geroepen waarmee je gemakkelijk zou kunnen voorkomen dat je ziek zou worden. Van Vitamine C en knoflook eten tot een zoutoplossing door je neus spoelen: het bleken (helaas) allemaal fabels te zijn. Maar bij de pakken neer zitten hoeft ook niet. Je hebt namelijk controle over een heel belangrijk ding in je leven: je leefstijl. En laat je leefstijl nou direct invloed hebben op je gezondheid.

Waarom?
De manier waarop je leeft heeft effect op het vermogen van jouw lichaam om virussen aan te vechten. Ze noemen het ook wel je immuunsysteem, afweersysteem of je weerstand in de volksmond. Het is kort gezegd het vermogen van je witte bloedcellen om alles aan te vallen wat ‘lichaamsvreemd’ is. Hieronder vallen onder andere bacteriën, virussen en ontstekingen. Als jouw lichaam in balans is, zal je minder last hebben van deze boosdoeners. Bij een disbalans komen bijvoorbeeld ontstekingen vaker voor. Op dat moment is je lichaam continu aan het werk om deze lichaamsvreemde situaties aan te pakken. Komt er dan ook nog een COVID19 virus om de hoek kijken? Dan wordt het spits voor jouw witte bloedcellen.

Probleem
Afgelopen jaar was de groep mensen met fors overgewicht een van de grootste risicogroepen. Dit is ook begrijpelijk als je nagaat hoe hard het immuunsysteem dagelijks moet werken om de ontstekingen aan te vechten die obesitas met zich meebrengen. Inmiddels heeft de helft van alle volwassen Nederlanders overgewicht. Aangezien overgewicht niet alleen verschillende ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, maar het lichaam dus ook minder weerbaar maakt voor virussen, heeft dit gevolgen voor de zorg. En dus de volksgezondheid. Is dit, of een andere disbalans, voor jou het geval? Dan kun je nu controle terugpakken over jouw lichaam en gezondheid. Een gezonde leefstijl zorgt ervoor dat jouw lichaam terug in balans komt. Een goede richtlijn voor een lichaam dat ‘in balans is’, is een gezond BMI.

Oplossing!
Bij Fit to the Limit helpen we je graag bij alle aspecten die hierbij komen kijken. Een gezonde leefstijl bestaat uit:
– Gezond en gevarieerd eten (schijf van vijf)
– Voldoende slapen en ontspannen
– Bewegen (minstens 150 minuten matige of zwaar intensieve inspanning per
week en minstens 2 x per week spier- en botversterkende activiteiten)
– Niet roken
– Op gewicht blijven (BMI)
Om voldoende te bewegen bieden we bootcamp– en personal trainingen aan. Ook geven we graag voedingsadvies. Laten we samen leren van deze pandemie en er sterker uit komen!

Team Fit to the Limit


Terug naar overzicht
Artikel details
Categorie
Algemeen
Datum
9 augustus 2021
Leestijd
3 minuten