FITBLOG
ARTIKEL
Artikel details
Categorie
Algemeen
Datum
18 januari 2021
Leestijd
3 minuten

Deel dit artikel
Terug naar overzicht

Hoe verander ik mijn leefstijl?

Van uit je comfortzone naar comfort:
Het veranderen van je levensstijl is iets waar we allemaal vroeg of laat mee te maken krijgen.Je wilt graag iets toevoegen aan je dagelijks leven. Vaak moet je hiervoor uit je comfortzone stappen, omdat het nieuw voor je is. Denk aan meer bewegen of afvallen. Je zult niet de enige zijn als je wel eens hebt geprobeerd om een crash dieet te volgen of direct iedere dag te gaan sporten. Vaak is dit een grote verandering in je leven en erg moeilijk om vol te houden op de langere termijn. Maar hoe kunnen we dan iets veranderen aan ons leven als het zo moeilijk is om vol te houden? Hoe wordt uit je comfortzone stappen comfortabel?

Geduld is een schone zaak:
Waarom het drastisch omgooien van je leven vaak niet werkt? Je lichaam heeft tijd nodig om aan een verandering te wennen. Dan pas wordt het een gewoonte en kost het geen energie meer. Voordat het een gewoonte is, kost het continu energie. Onderzoek wijst uit dat we gemiddeld 60 dagen (2 maanden) nodig hebben om te wennen aan een verandering. Voor sommige mensen is dit minder, maar voor sommigen ook een stuk meer. Geduld hebben is dus een belangrijke factor in de verandering. Wil je bijvoorbeeld beginnen met sporten? Dan weet je nu: minstens 2 maanden volhouden en dan wordt het makkelijker.

Stap voor stap:
Een manier om het jezelf makkelijker te maken is om de gewoonte stap voor stap toe te passen in je leven. Als jouw doel is om iedere dag te sporten, kun je dit doel opdelen in meerdere subdoelen. Bijvoorbeeld eerst iedere week een half uur sporten. Daarna bouw je dit uit naar twee keer per week enzovoort. Zo wen je continu aan de kleine stapjes, waardoor het langzaamaan makkelijker wordt om er telkens een stapje bij te doen in plaats van direct een reuzensprong te maken.

Stok achter de deur:
Wat voor velen uiteindelijk het beste werkt is een stok achter de deur. Dit is vaak moeilijk om alleen voor elkaar te krijgen, dus wees ook niet bang anderen hierbij om hulp te vragen! Een sportbuddy kan voor velen een goede oplossing zijn of personal training.Zo maak je het voor jezelf lastiger om af te zeggen en komen jouw doelen steeds dichterbij! Zou jij ook graag die stok achter de deur willen om stap voor stap jouw doelen gewoonte te maken? Maak dan nu een afspraak om te zien wat wij voor je kunnen betekenen!


Terug naar overzicht
Artikel details
Categorie
Algemeen
Datum
18 januari 2021
Leestijd
3 minuten