FITBLOG
ARTIKEL
Artikel details
Categorie
Lifestyle
Datum
4 januari 2021
Leestijd
2 minuten

Deel dit artikel
Terug naar overzicht

Wat is Bootcamp Training?

Een term die we steeds vaker tegenkomen in de fitness wereld is de ‘Bootcamp’. Veel sportscholen bieden deze trainingsmethode inmiddels aan en er zijn ook fitnessbedrijven die slechts bootcamp trainingen aanbieden. Maar wat is een bootcamp nou eigenlijk? En waarom is deze zo populair? Ik neem je mee.
De bootcamp vindt zijn oorsprong in het Amerikaanse leger. Het idee hierachter was, om de soldaten zo goed en effectief mogelijk te trainen, zonder veel materiaal voor handen. Een bootcamp training wordt dan ook voornamelijk uitgevoerd met het lichaamsgewicht of makkelijk te vervoeren materiaal, zoals een kettlebel. Nou hoor ik je al denken: leuk hoor, deze geschiedenisles, maar waarom is het nou zo effectief?

De belangrijkste redenen om een bootcamp training te volgen heb ik voor je op een rijtje gezet:

1. Je traint je spierkracht én uithoudingsvermogen. Bij een bootcamp zal je veel oefeningen tegenkomen zoals burpees, push ups en jumping jacks. Je traint je gehele lichaam. Van je kleine teen tot de belangrijkste spier: het hart. Super efficiënt toch?!
2. Iedereen traint op zijn of haar eigen niveau! Doordat er bij de training geen gebruik wordt gemaakt van zware gewichten is het voor iedereen mogelijk om mee te doen aan deze training. Iedereen kan bij de training zijn eigen grens opzoeken.
3. Doordat je in teamverband traint, doe je vanzelf fanatieker mee dan je zou doen als je in je eentje zou trainen! In iedereen schuilt een stukje competitiviteit en dit komt bij een bootcamp altijd naar voren. En als je fanatieker meedoet, zal je merken dat je meer vooruitgang boekt!

Bij Fit to the Limit bieden we naast de personal training, ook bootcamplessen aan. Ben jij benieuwd hoe het is om zo’n effectieve en uitdagende training mee te doen? Je kunt altijd een gratis proefles meedoen! Heeft deze blog jou onwijs afgeschrikt door de termen burpee en Amerikaanse leger? Geen zorgen, de bootcamp is voor iedereen.

Tot snel!


Terug naar overzicht
Artikel details
Categorie
Lifestyle
Datum
4 januari 2021
Leestijd
2 minuten